sobota 19. listopadu 2011

Přání k narozeninám

Vím, že ho nemusím psát. Protože si ho nepřečteš, protože na tebe stačí jen myslet a ty to budeš vědět /vidíš, jak idylicky si to maluji? Však ty víš, kde je pravda.../. Protože jsi vždycky tvrdil, že narozeniny nedržíš.
Bílé květiny nemohu ani vidět. Stejně jako černou... ještěže už je moc velká zima na ten šedivý kabátek. Ale proč ti to vnucuju?
K tvým dnešním jednatřicátým narozeninám ti přeju všechno nejlepší. Zdraví už nemá cenu přát, viď? A štěstí se chovalo za roh, tak ho chyť prosím a pořádně mu vynadej, že už se nemá nikdy schovávat. Ale čemu to pomůže, když už tu stejně nejsi.
Bojím se, že zapomenu tvůj hlas a všechno. Přeci nechci zapomenout na tebe!
Teď někdy by ses určitě vracel zase na pár dní domů, že? A mamka by ti uvařila tu naší dobrou rajskou. A zas by ti řekli, že nám nějak šedivíš. A že jsi zase nějak pohubl. A za pár dní bys jel zpátky. To ne že bych tě vyháněla, ale loni jsi tam byl taky strašně dlouho, ne? Ale do Vánoc bys byl zase doma a pod stromečkem by teta našla zase knížky od tebe. Ach, to by bylo krásné...
By bylo, ano...
Vím, že mi neodpovíš. Nemáš jak, snad jen nějakým tajným vzkazem, který stejně nepochopím. Ale mojí dušičce se ulevilo, že ti popřála.
Měj se krásně, ať jsi, kde jsi.





/Omluvte, ano teď jste na řadě vy živí, tenhle výlev. Chce to jen čas a bude to lepší. Ale nikdy už to nebude dobré ba vynikající./ 

6 komentářů:

  1. Při jedné naprosto nesmyslné a logiku postrádající nehodě...

    OdpovědětVymazat
  2. Moje sestřenice, 18 let, zemřela při automobilové nehodě. Je to hrůza jak to tady vypadá na silnici. Takže jsi z Turnova. Ten si pletu s Trutnovem. Nejsem poblíž sebe?

    OdpovědětVymazat
  3. Je zvláštní, že jsme /naše rodina/ si až teď, když se to stalo uvědomili, jak je to strašné. Dřív když se stalo nehoda si člověk řekl, že ti pitomci v autě jeli moc rychle atd. A teď tu sedíme, brečíme a ptáme se sami sebe, jak se to mohlo stát. A proč právě nám? Ale to ty, bohužel, taky znáš... Nikomu bych to nepřála...
    Nicméně tahle nehoda se nestala u nás, v Čechách, ale na Ukrajině, kde jsou silnice prý ještě horší. Nějaká hloupá ukrajinská dálnice /toho času prý jeden pruh tam a jeden zpátky/ a vzala život třem mladým lidem... Je to padlé na hlavu, ukrajinské silnice pomáhá stavět firma, kde bratránek /a i ten druhý klučina z jejich auta/ pracoval...

    OdpovědětVymazat
  4. Já byl autem před dlouhým časem taky v Rusku. Přes Ukrajinu až do Arménie a tak znám jejich silnice. Samá díra, kterým se člověk ani často nevyhne a co je nejhorší, bezohledná nákladní auta, která mne často měla v úmyslu vystrčit ze silnice ven až do příkopu.

    OdpovědětVymazat
  5. Já bych se neobávala, že zapomeneš. Nevím, jak je to dlouho, co se mu to stalo. Ale "naše" Karolínka tu s námi není přes 4 roky a stále ji vidíme, jak se směje, jak tu s námi je.
    Taky mimochodem zahynula při absurdní nehodě... :(

    OdpovědětVymazat