sobota 14. července 2012

Ladies, guys are sick of hearing you ask where all of the "nice guys" are. They´re in friend zone, where you left them.

/Barney Stinson; ukradeno u Kloboučníka na zdi na FB. Jistě, u Kloboučníka, u koho asi jinýho.../Prázdniny líně plují někam do pryč - ostatně jako každý rok. Ne e by se stalo něco přelomového, že sem píšu, vlastně se vůbec nic neděje :)
Když si ráno dělávám k snídani kakao - Granko- tak přemýšlím, jak by vypadal/chutnal nasycený jeho roztok. No, myslím, že pěkně nechutně a příšerně sladce. Zkoušet to nehodlám; škoda Granka i mlíka :)
Hancul mě ve středu zaúkolovala uháčkováním čabraky. No, vzhledem k tomu, že ze všeho možného vybavení pro jezdectví a koně všeobecně poznám spolehlivě asi jen sedlo, netvářila jsem se na její prosbu zrovna mile. Ale co by pro ni, Gambu a brambory člověk neudělal, že :)
.brož se stromy jsem si koupila před dvěma lety na vánočních trzích
a mám ji velice ráda. Ty srdíčka jsou z FIMA a vyráběl je můj
prabratránek :) 
Vyfasovala jsem od ní mustr - její drahoušek má jaksi delší uši :) Kromě toho mi vyprávěla, jak ve městě potkala Péťu ve žlutém svetru, ale už neříkala o čem přesně se bavily...
K háčkování máme doma spoustu háčků, ale potřebnou přízi jsme neměli ani náhodou, a tak jsem ve čtvrtek vyrazila do Jbc, města bižuterie. Což se ukázalo jako téměř sebevražda pro moji peněženku. Hned z kraje jsem proběhla galanterie a pořídila přízi, hezkou bavlněnou tmavě modrou, kterou tu můžete vidět na fotce. Pak jsem prošla farmářské trhy, kde můj nos jednoznačně upoutal stánek s kořením :) Optys, obchod s výtvarnými potřebami, kam jsem mířila, měl ovšem inventuru, což mě trochu rozhodilo. Procházela jsem se po ulici a pomalu nabírala směr všechny korálkárny, o kterých jsem věděla, kde jsou.
.příze na čabraku
V první jsem nepořídila nic - nějaké komponenty doma mám a vlastně vůbec nevím jaké. Do další jsem nesměle vkročila a ještě nesměleji pozdravila, protože nikde nikdo nebyl vidět. Odpověděl mi nahlas velice příjemný mladík, schovaný za pokladnou. Chvíli jsem váhala, vybírala barvy, nakonec jsem popadla šest malých sáčků s neodolatelnými barvami rokajlu /šmelce, jak se vždycky říkalo u nás/. O několik domů dál je další obchod, kde jsem objevila rudý šmelc. Zbývala mi ještě hodina času, a tak jsem se vydala dál. A právě v tomto obchodě s korálky jsem strávila nejvíce času, protože byl prostě boží! Jeden šel pořád dál a dál a pořád tam byly stojany s korálky různých barev, druhů a velikostí. Šňůrky perliček, broušené korálky, knoflíky, různé velikosti šmelce... přišla jsem si tam jako v sedmém nebi. Po dlouhém váhání zda mám svoji sbírku koralí ještě obohatit, jsem si vybrala čtyři pytlíčky šmelce v barvách ohně.
Sice mě doma přepadly výčitky, že utrácím, i když nemám brigádu a měla bych šetřit na VŠ, ale což - už se stalo a člověk by si měl dělat někdy radost maličkostmi :)
Čabraku už mám uháčkovanou, teď ještě přišít uši. Nakonec to tak složité nebylo; schovám si vzor, jeden nikdy neví, kdy se mu to hodí ;)
Náš Luky oslavil osmé narozeniny; neustále se podivuji tomu, jak ten čas zatraceně letí. Verča je kachna a babička se rozbila, když spadla na žebřík. Toť vše z Lbc.
.moje suvenýry z Jbc :)
Na minulém tréninku nás bylo mnoho. Ještě zvláštnější na tom bylo to, že tam vlastně ještě hodně lidí chybělo :) Jako staronová tvář se tam objevil Keporkak /snad mi promine tuhle příšernou přezdívku, kterou jsem si zafixovala od Horise - Šejka na gymplu; jo, kde jsou ty časy/, což mě překvapilo. Z dívčího osazenstva jsme tam byly pouze já, Hancul a Štěpa, takže jsme odsadily pódium a náramně si to užívaly. Štěpa si realizovala svoje sny s válením po zemi a odmítly jsme Kloboučníkovu rozcvičku /my to zvládnem samy/. Ten proháněl ty "chudáky" pod námi, kteří "šlapali školu" /řeknu vám, to je někdy výrazivo/. Pak za námi přišel unešení trikem, který byl ve videu, který jsem dala večer na FB Когда закрываешь глаза (16) /přesněji ta vychytávka, jak si tam jakoby na sebe ve třech lehají/. Nicméně ani Когда закрываешь глаза (15), která tomu dle logiky předchází, není špatná.
Vůbec se teď často hrabu ve videích, a tak jsem jich pár skvělých našla: skupina Loooop na KFF 2011 (jejich vlastní oficiální stránka), MandaLights a Magma Firetheatre.
No, zítřejší trénink není kvůli dnešnímu "tréninku" na svijanských slavnostech. Mám chuť na zítra domluvit nějakou nekalost, ale není s kým podle mě, protože... to je prostě složitý. Kdybych já byla ve skutečnosti tak ukecaná, jako jsem ukecaná tady na blogu, tak žádný problémy prostě nemám :)
.nevím co víc napsat, tak se mějte krásně
.páá

.dort Lukymu k narozkám. Dokonce to poznal!  A a řekl, že příští rok chce čmeláka... tak uvidíme.

4 komentáře:

  1. Ano, ano - krámky s výtvarnými potřebami, bižuterie, galanterie a ještě knihkupectví jsou vraždou i mé peněženky. :D

    OdpovědětVymazat
  2. taky jsem tudle měla nakupovací den. Ono občas je to třeba :-)

    OdpovědětVymazat